Heidi Hendrikse


Haar werkervaringen heeft Heidi opgedaan binnen de kraamzorg, verstandelijk gehandicapten zorg (intramuraal), het speciaal en het slechthorenden (basis)onderwijs, als HBO praktijkopleider zorg en bij de HAP.

Altijd observerend, ziet en voelt Heidi te vaak dat iets niet klopt. Maar wat is dan de achtergrond van het niet goed ontwikkelen, ander gedrag, lichamelijke problematiek? Wat is de oorzaak van een klacht, hoe ontwikkelt deze zich en wat is de beste behandeling? Hoe kan ze aan verbetering dan wel herstel werken, gebruik makend van het zelf herstellend vermogen van ons lichaam?

Heidi is er van overtuigt dat het proces voorafgaand aan de conceptie, van conceptie t/m geboorte alsook het proces van geboorte t/m volwassenheid onderdeel is van hoe we ons als mens kunnen ontwikkelen op fysiek en mentaal niveau. Een voor een eicel, embryo, foetus, pasgeborene en baby doorgemaakte niet natuurlijke situatie geeft altijd problematiek. Door dit te behandelen en begeleiden valt er meer persoonlijke ontwikkelingswinst te behalen in het verdere leven.

Dit bleken ruim voldoende drijfveren om zichzelf te blijven ontwikkelen.

De puzzelstukjes vielen op zijn plaats toen Heidi de studie Brain Stimulating Method deed bij het IBSM. De opleiding Embryonal Integrated Therapy in Antwerpen maakte dat ze die puzzel nog beter kon leggen.
Niet iedereen ontwikkelt neurologisch gezien op dezelfde manier en uitrijping geschiedt soms niet vanzelf of vertraagd. Bovenstaande kan aan mentale en fysieke problematiek ten grondslag liggen maar ook voeding (pré- en perinataal) en aanleg kunnen hier een rol in spelen. Dit los van eventueel ander letsel of later doorgemaakt trauma.

Specifieke behandeling en neurofysiologische beïnvloedingsoefeningen alsook Fasciale/Viscerale beïnvloedingsoefeningen inzetten waarbij beweging de gouden draad is, helpt het proces van uitrijping en ontwikkeling dan vooruit. Zo ook de juiste brandstof en/of beweging voor het specifieke lichaam. Het betreft dus in alle gevallen maatwerk.

Inmiddels bezit Heidi al enkele jaren haar Medische Basis Kennis Plato normering. Tevens is Heidi erkend en licentiehoudend BBT lid, heeft zij een Aa licentie bij NOAG, is zij HBO Therapeut bij/verbonden aan LVNT-RBCZ-TCZ-SCAG en staat ze ingeschreven bij NIBIG. Op verzoek werkt Heidi ook met Auriculo therapie. Ook een traject persoonlijke coaching/begeleiding behoort tot de mogelijkheden binnen haar praktijkvoering.

Jaarlijks volgt Heidi diverse HBO Vakinhoudelijke bij- en nascholingen, post-universitaire master classes, lezingen en webinars. Dit ook op orthomoleculair gebied. Heidi kan individueel gericht Methodisch Testen en adviseren op het gebied van voeding, vertering en problemen die hier direct verband mee houden.

Al haar (werk)ervaringen, studies en nascholingen hebben geleid tot een waardevol inzicht dat zich nog steeds ontwikkelt en waarmee goede resultaten worden bereikt. Heidi is tevens één van de weinigen binnen haar beroepsgroep die ruime ervaringen heeft met baby’s qua behandeling, voeding en begeleiding. Haar verdere expertise ligt op het vlak van de preconceptie, spijsvertering, voeding en darmproblematieken,.

Heidi is praktijk houdend op Schouwen Duiveland en in de Hoekse Waard. Daarnaast werkt ze online met cliënten in binnen- en buitenland, ontwikkelt verdiepende lesstof en is HBO praktijkopleider.

“Met respect voor het leven heb ik, onderbouwd, leren vertrouwen op mijn observatie en intuïtie. Een mooie ontdekkingsreis, waarbij ik samen met ervaren collega’s in binnen- en buitenland een positieve en blijvende bijdrage kan leveren aan de gezondheid van een ieder die op ons pad komt.”

 

 

 

Tip een bekende

Tip een bekende