12 Jaar tobben, operatie?

Als moeder van drie heb ik vanaf de geboorte getobt met de jongste. Een vervelende lichamelijke klacht. Geen arts kon iets vinden, we gingen er onder gebukt. Uiteindelijk was er een arts die bedacht een operatie te gaan doen om eens van binnen te gaan bekijken of er een oorzaak gevonden kon worden.

Nooit had ik veel verteld naar buiten toe, maar de spanning van de a.s. operatie maakte dat ik er naar buiten toe erg open over was. Zo kreeg ik onverwacht ineens een tip: zoek een BSM de Jong® therapeut. 

De therapeut die ik benaderde schakelde snel in het gesprek. Een operatie? Wat gaan ze doen dan? En zo snel al? Die uitdaging ga ik aan!. Zo kon ik heel snel terecht. De intake opende een nieuwe wereld voor mij. Zo uitgebreid had nog nooit iemand naar onze dochter gevraagd. Dochterlief kwam op een behandelbank, werd behandeld en we gingen naar huis met een aantal oefeningen om iedere avond te doen. 

Al bij thuiskomst was ik verbaasd. Het gedrag van dochterlief was anders en de klacht leek al minder. Dat kon toch niet?  Ik mailde de therapeut ’s avonds laat met de vraag dat het toch niet zo kon zijn dat jarenlange ellende nu ineens over was? Nee, ze kon niet toveren, maar wilde haar graag twee dagen later zien. 

Tijdens het tweede consult waren we snel klaar. De oefeningen moesten we blijven doen, na 6 weken zou er contact zijn. Ze adviseerde me met de arts te overleggen en te vragen de operatie voorlopig uit te stellen. Ik nam contact op met het ziekenhuis, twee dagen voor de operatie. Na overleg besloot de arts de operatie te cancelen. Als de klacht over was hoefde ik niet meer langs te komen. Kwam hij terug dan mocht ik een afspraak maken.

We zijn nu bijna 2 jaar verder. De klacht is weg. Er was geen operatie voor nodig en onze dochter heeft een flinke groeispurt gemaakt. We hebben geen arts of ziekenhuis meer hoeven te bezoeken. 

Ik heb begrepen dat dit een bijzonder verhaal is. Bijzonder omdat een BSM therapeut vaak langer nodig heeft om een klacht te behandelen. Maar onze dochter is het bewijs van dat het toch kan. Dat hoge zorgkosten voorkomen kunnen worden door inzet van deze voor ons bijzonder unieke methode. 

Deze ervaring wil ik graag met iedereen delen.

E.H.

Tip een bekende

Tip een bekende