Dankbaar

Ik was toevallig in oude dagboeken aan het lezen en kwam hierin tegen dat ik mijn zoon in 1991 had laten testen bij het RAIG. Mijn zoon, toen 6 jaar, had concentratieproblemen en een slechte motoriek en er werd geadviseerd hem naar een LOM-school te brengen.

Juist na deze uitslag stond er een artikel van mevrouw De Jong in de krant, waarin ze vertelde hoe ze zichzelf had genezen na een coma. Ik las verder en kwam erachter dat mijn zoon misschien door mevrouw De Jong geholpen kon worden. Ik heb een afspraak gemaakt en werd zeer warm onthaald. Zelfs mijn zoon voelde zich welkom. 
Ik kreeg als advies veel met mijn zoon te gaan kruipen, daar hij dat in zijn vroegere jaren nooit had gedaan. Zijn motoriek zou zo duidelijk verbeteren. Ook moest ik zijn vingers ’s avonds masseren.

Na de schoolvakantie heb ik mijn zoon gewoon naar de 1e klas van de basisschool gebracht en de juffrouw die hij het jaar daarvoor had wist niet wat ze zag. Mijn zoon was totaal veranderd. Hij was leergierig en kon zich veel beter concentreren. 

Mijn zoon is geen vlotte leerling geweest, maar hij heeft een enorm doorzettingsvermogen. Wat hij wil bereiken, lukt hem ook. Via het VMBO is hij in de zorg terecht gekomen. Dit was niet wat hij wilde, maar hierna is hij gaan doorstuderen. Uiteindelijk is het hem gelukt een HBO diploma te behalen en zijn droom te verwezenlijken om als docent te kunnen werken.

Ik ben mevrouw De Jong nog steeds dankbaar voor hetgeen ze bij mijn zoon voor elkaar heeft gekregen. En dat wil ik via deze mail even aan haar kwijt.

Tip een bekende

Tip een bekende