Vertrouw op je intuïtie

“Probeer het nou eens. Doe anders eens een schooldosering”. Dat zei de juf van Wendy’s middelste zoon toen hij in groep 3 zat. “Adviseren ze nu echt om mijn zoon Ritalin te geven terwijl we nog geen idee hebben wat er echt met hem aan de hand is?”

Het boek Vertrouw op je intuïtie is vanuit een moederhart geschreven, uit het hart van Wendy Teeuwen, moeder van drie zoons. Wendy beschrijft het ingewikkelde proces langs scholen en onderzoeksinstanties welke jarenlang duurde. Het voelde als een gevecht tegen het systeem en vóór haar gelijk. De school ‘stelde’ al gelijk in groep 3 ‘een diagnose’ en had de duidelijke behoefte aan het opplakken van een label. Het boek is een eye opener voor de lezer.

Wendy beschrijft eerlijk en openhartig haar bezorgdheid, verwondering, frustratie en verdriet over het traject dat ze met haar zoon, de school en onderzoeksinstanties is doorlopen.’ Zij hoopt hiermee een verandering teweeg te kunnen brengen door mensen – ouders, opvoeders, leerkrachten, pedagogische instanties – wakker te schudden.

Tijdens haar zoektocht krijgt ze het advies BSM-De Jong® te gaan volgen met haar zoon. De therapeute achterhaalde de lichamelijke oorzaak van zijn disfuncties en een behandelplan werd opgesteld. Adviezen, oefeningen en begeleiding volgden. Met behulp van de BSM is het lichaam van haar zoon krachtiger gaan functioneren en zijn zijn disfuncties aangepakt.

Tip een bekende

Tip een bekende