Krachtig effect

Rijdend in de auto gaat mijn telefoon.

Een moeder belt mij over haar dochtertje dat ik al langer behandel o.a. vanwege buikproblematiek. Er is iets gebeurd waardoor het meisje alweer 10 dagen geobstipeerd is en nu  tekenen begint te vertonen van ‘overloopdiarree’. In verband met een eerdere ervaring, waarbij het meisje als gevolg hiervan een blaas/nierinfectie kreeg en een ziekenhuisopname volgde, wist ik dat er vlot gehandeld moest gaan worden.

Na even de situatie overdacht te hebben, gaf ik moeder stap voor stap begeleiding bij het uitvoeren van een aantal oefeningen op rij. Na een aantal minuten aangekomen bij de – in mijn plan – een na laatste oefening hoorde ik het meisje gaan piepen en huilen.

Het meisje moest naar het toilet. We bleven aan de telefoon en ik hoorde van moeder dat, in korte tijd, het meisje begon met het ontlasten. Nu is het twee dagen later en ze eet weer, is vrolijk en haar buikje voelt weer soepel aan.

De komende paar dagen zullen we elke dag even contact hebben om de vinger aan de pols te houden.

Dit was een van de momenten waarop ik weer diep geraakt werd door de mogelijkheden die wij als BSM-De Jong therapeutes kunnen inzetten.

Tip een bekende

Tip een bekende