Ingewikkeld

Amper drie jaar oud, mijn zoon, hoofdpijnaanvallen midden in de nacht, overdag momenten dat er niks aan de hand is en momenten dat hij als een dolle, met grote zwarte pupillen door het huis heen stiert. Hij is soms zo verschrikkelijk druk en gehaast dat hij hekjes vergeet en erover struikelt, regelmatig botst en constant valt. Hij brult het ’s nachts soms uit en zit onder de blauwe plekken van het vallen en botsen. Hij ziet helemaal geen gevaar.

Van huisarts naar consultatiebureau en weer terug. Mensen om mij heen suggereren dat het ADHD is en ik weiger hem te laten testen.

We merken thuis al vrij snel dat zijn gedrag enorm verandert bij het eten van bepaalde voedingsmiddelen en vermijden hetgeen waar hij wild van wordt en zelfs de opvang merkt het op.

Onbegrip. Onwetendheid. Ook bij mij, en vaak ook bij de omgeving. Ik probeer mijzelf in allerlei bochten te wringen zodat ik iedere dag weer brood kan maken voor hem, zodat ik kan observeren wat er misgaat op een dag. Ik verdiep me in van alles en lees mijzelf een slag in de rondte over voeding en gedrag van kinderen. Het resulteert uiteindelijk, tezamen met andere omstandigheden, dat ik mijn baan opzeg.

Het kleine jochie wordt ouder en zijn reacties soms ook heftiger. Er is een moment dat hij op mijn auto geklommen is en op het dak staat te springen. Hij mag op verjaardagen niet mee-eten, want hij krijgt zijn eigen rugzakje mee, letterlijk en figuurlijk. Van het eten van iets ‘verkeerds’ is hij soms een week ziek. Hij kan zich slecht concentreren op school en zijn leesniveau loopt een jaar op achter.

We hebben de afgelopen jaren meer dan 10 verschillende disciplines bezocht, zowel regulier als alternatief.

Via een vriendin krijg ik een artikel te lezen over BSM -De Jong®. Een zeer interessante westers holistische behandelmethode, op wetenschap gestoeld. BSM staat voor Brain Stimulating Method. In het artikel herken ik aspecten en wil toch graag de gok wagen om deze intensieve behandelmethode te gaan volgen met hem. We hebben al zoveel geprobeerd en mijn moederhart wéét dat het anders kan.

200 km verderop zit een  BSM- De Jong ® therapeute #Liesbeth Rijsdijk die het aandurft om met mij en mijn zoon aan de slag te gaan.

We zijn nu een jaar verder met deze behandelmethode, hij is inmiddels 9 jaar en hij is een ander kind geworden. Hij slaapt goed, gedraagt zich veel beter, kan zich veel beter concentreren en kan ook al wat meer eten dan voorheen. Hij heeft het afgelopen jaar de leesachterstand ingehaald en leest nu een niveau van een jaar hoger! Hij zit veel lekkerder in z’n vel en daarmee zijn moeder ook 😉.

Helemaal niets ten nadele van alle disciplines die ik bezocht heb. Ze hebben allemaal een bijdrage geleverd, maar we kwamen niet bij de kern, we konden de angel er niet uithalen.

Doordat ik deze bijzondere en dankbare ervaring mocht hebben, heb ik besloten dat ik de opleiding Brain Stimulating Method – De Jong® ga volgen de komende jaren.

Er zijn wat mij betreft veel te weinig mensen die deze behandelmethode kennen en beoefenen! Voor mij en mijn gezin is het life-changing geweest en ik gun dit meer mensen! Deze opleiding start 16 april.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk op /

Tip een bekende

Tip een bekende