Om goed te kunnen werken hebben onze hersenen voeding nodig. Wetende dat de fysiologie en biochemie van onze hersenen groenten, fruit, wild, vis, peulvruchten en noten nodig heeft beseffen we ons te weinig hoe slecht we voor onze hersenen en die van onze kinderen zorgen.
Melk en graanproducten geven steeds vaker problemen in het lichaam. Depressie, allergie, ontstekingen maar ook hoofdpijn kunnen hiervan de oorzaak zijn. Daarnaast zien we steeds vaker onderzoeken die aangeven dat alle verkeerde vetten en suikers die we eten de achtergrond zijn van dementie, concentratie, depressie, psychose, pijnklachten en geheugenverlies.
De vele soorten ‘lege’ calorieën die in ons dagmenu voorkomen ontregelen daarnaast onze bloedsuikerspiegels en verzwakken ons systeem. Daarnaast bewegen we steeds minder buiten dus ook de voeding die ‘verse lucht’ is komt niet meer binnen. En dan hebben we het nog niet eens over alle verstoorders die in voeding zit.
Het is dus helemaal niet zo goed gesteld met onze dagelijkse voeding. En wat doen we vervolgens? We bezoeken de huisarts met klachten als gevolg van ons voeding en bewegingspatroon, de zorgkosten stijgen en het medicatiegebruik neemt toe.