Vertraagd horen…

Herken je dit:

Het komt nogal eens voor dat je tegen iemand praat en degene lijkt niet te horen wat je zegt. De gezichtsuitdrukking komt niet overeen met wat bij het vertelde zou moeten horen. Na heel even wachten, licht het gezicht opeens op en merk je aan zowel gezichtsuitdrukking als aan de gesproken reactie dat de boodschap toch wel is binnen gekomen.

Of:

Je vraagt iets en de ander zegt: Wat zei je? Je haalt adem om de vraag te herhalen en je krijgt opeens het antwoord op je vraag. Hoe kan dit??

Hier is, in beide gevallen, sprake van Vertraagd horen. Dit houdt in dat de prikkel van hetgeen verwerkt moet worden om te weten wat er gezegd is heel langzaam van het binnenoor naar het gehoorverwerkingsgebied getransporteerd wordt en/of daar langzaam ‘gehoord’ wordt.

Tijdens een intake bij een  BSM-De Jong® therapeute wordt op zoek gegaan naar de oorzaak van de klacht en kan er vervolgens door middel van neurologische beweegoefeningen, en specifiek bij het probleem passende overige adviezen, tot een oplossing van het probleem gekomen worden.

Tip een bekende

Tip een bekende