Traumatische ervaringen

Verschillende BSM Therapeuten hebben na de vakantie (jong)volwassenen en kinderen in de praktijk binnen zien komen omdat zij als gevolg van een traumatische gebeurtenis tijdens de zomervakantie niet lekker functioneerden. Het gebeuren had een (te) grote impact. Er waren gevolgen op het gebied van slaap, eetlust, buikpijn en boosheid of heel boze buien. Ook angst en onrust zijn bekende gevolgen.

We kennen verhalen als de heftige hagelbuien in Noord Italië. Overlijden in de omgeving van het vakantieadres tijdens hun vakantieverblijf door een val van een berg. Een situatie van zwaar lichamelijk letsel door een val in het zwembad. Ook was er een ervaring met een vermist kind dat na langere tijd zoeken toch weer werd gevonden. Het zien/voelen/ervaren van de angsten en zorgen van de mensen om hen heen, en de angsten en onzekerheden waarmee zij geconfronteerd werden, had deze jonge mensen (totaal) van hun gevoel van veiligheid beroofd.

Dit soort trauma van dichtbij ervaren, is trauma voor het zenuwstelsel. Het heeft daarnaast een grote impact gehad op hart, milt, bijnieren en o.a. het spijsverteringssysteem als geheel.

Eenmaal terug op school of werk blijkt dat leren en werken niet goed gaat, er meer last ervaren wordt van omgevingsgeluid maar ook kan iemand emotioneler reacties laten zien of juist ‘korter voor de wagen staan’. Slapen is lastig, bij het wakker worden niet uitgerust zijn en/of het dagelijkse ritme van het leven is een opgave terwijl de vakantie net voorbij is.

Het is voor het lichaam in deze situatie belangrijk dat er wordt ingegrepen en daar zijn we bij Brain Stimulating Method goed in.

Door middel van onze oefeningen en supplementen brengen we de balans terug in het zenuwstelsel, brengen we hart, milt en bijnieren weer tot rust zien we dat lichaam en geest zich vlot weer verbeteren. Het geleerde kan weer onthouden worden -er wordt weer geautomatiseerd- en het slapen gaat ook vlot verbeteren. Middels onze kennis kunnen we verbazend veel fysieke en mentale klachten oplossen en ondersteunen.

Deze kennis is in te zetten in het dagelijks leven, privé en als therapeut, in een eigen praktijk of je eigen werkveld.

Wij bevelen onze deeltijdopleiding van harte aan.

#brein #trauma #milt #bijnieren #stress #leren #gedrag #slapen #werken #cognitief #IBSM #BSM #fysiologie #emotie #deeltijdopleiding #therapeut

Tip een bekende

Tip een bekende