Opgroeien na Vroeggeboorte

https://www.care4neo.nl/k/n296/news/view/9215/5421/opgroeien-na-vroeggeboorte.html

Kinderen, geboren na een korte(re) zwangerschapsduur hebben een heel belangrijk deel van hun ontwikkeling in de baarmoeder gemist. Het deel waarin ze afrondend werden voorbereid op een leven buiten de baarmoeder. Een periode waarin ze zouden leren om lichamelijk gezien “op hun eigen benen” te kunnen gaan staan.

Als een kind dat zo belangrijke stukje heeft gemist, en dus vanaf dag 1 op deze wereld, op zijn of haar tenen moet lopen om alleen al aan de vraag het dagelijks functioneren te kunnen voldoen, blijft er nooit energie en kracht over om die achterblijvende groei en ontwikkeling alsnog in te halen.

Deze kinderen blijven gedurende hun leven langdurig -en veelal voor hun hele leven- onuitgerijpt en daarom achter op het gebied van bijvoorbeeld lichamelijk functioneren, de dagelijkse energie benodigd voor een fijne/leuke dag, schools functioneren, sociale en emotionele ontwikkeling etc.

Middels behandeling door een Brain Stimulating Method therapeute is er een mogelijkheid om deze achtergebleven uitrijping alsnog in te halen. Door middel van oefeningen, ondersteund met supplementen, voedingsadviezen en eventuele andere adviezen, bijvoorbeeld in de vorm van ondersteuning op het gebied van het schoolse leren, zijn we in staat deze kinderen alsnog -een groot deel van- de achtergebleven uitrijping te laten doormaken.

Op deze manier krijgen deze kinderen de mogelijkheid om op alle facetten van het leven een stuk soepeler te gaan functioneren.

Wil je weten waar je terecht kunt voor een hulpvraag als deze? Mail naar voorzitter@ibsm.nl

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je meer weten over de opleiding? Mail ook dan naar voorzitter@ibsm.nl en zij zal je verdere informatie geven en graag met je in gesprek gaan.

Tip een bekende

Tip een bekende