De grenzeloosheid van Brain Stimulating Method

De grenzeloosheid van Brain Stimulating Method, ervaringen van een buitenlandse BSM Therapeut

Soms laat het leven ons rare buitelingen maken. Maar het laat ook zien dat het de moeite waard is om aan een droom vast te houden.
Wonen en werken in Israël als BSM-er is zo’n droom. Een droom die in 2002 begon en met een tussenstop in Montreal inmiddels zijn vorm heeft gekregen. Maar nu met ervaringen in mijn rugzak die mij doen geloven dat het mogelijk is, ondanks dat Israël geen gemakkelijk land is om in te wonen.

In Montreal heb ik de nodige werkervaring opgedaan in mijn BSM praktijk en ben gezegend geweest met het mogen veranderen van de toekomst mogelijkheden van vele kinderen. Kinderen, want ondanks dat BSM ook zeer geschikt is voor volwassenen heb ik bewust de keuze gemaakt alleen met kinderen te werken.

De beslissing om alles op te geven en weer naar Israel te verhuizen was geen makkelijke. Ik had een goede reputatie, een wachtlijst en meerdere ouders die van slag waren dat wij vertrokken. Maar als religieus Joods gezin was dit voor ons de enige keuze.
Met ondersteuning van onze meiden hebben mijn man en ik onze droom werkelijkheid kunnen maken. Wat BSM-De Jong® voor mij betekent, betekent Feuerstein en Dynamic Assessment voor hem.

Hier in Jerusalem is men enthousiast wanneer wij vertellen dat wij met kinderen met leer-, gedrags- en emotionele problemen werken zonder te labelen. Dat wij als detectives naar onderliggende redenen alsmede leervaardigheden zoeken, is volgens velen uniek en hard nodig.

Wij geloven nog steeds in onze droom. Onze combinatie is een sterke. Daar waar we eerst in de kliniek werkten hebben we nu een praktijkruimte aan huis. Ik ervaar een band met IBSM en BBT in Nederland en ben tot op de dag van vandaag dankbaar dat ik ben opgeleid door Mw. Janny de Jong zelf. Zij was, als grondlegster van deze methode, haar tijd ver vooruit. Haar levenswerk is GOUD waard.

Dus of je nu woont in werkt in Nederland of in het buitenland, het is een enorme meerwaarde deze deeltijdopleiding te volgen en als Brain Stimulating Method Therapeut hiermee te gaan werken.

Hanna

Tip een bekende

Tip een bekende