Brain Stimulating Method (omschrijving methode)

Brain Stimulating Method levert een constructieve, respectvolle en blijvende bijdrage aan het optimaal benutten van de mogelijkheden van de cliënt door naar de oorsprong en samenhang van de klachten te kijken. Dit doet de therapeut door inzet van grote kennis op het gebied van embryologie, van het functioneren van het gehele zenuwstelsel, anatomie en fysiologie.

De basis van waaruit wordt gewerkt, is een uitgebreide en diepgaande kennis van neuroanatomie, neurofysiologie en embryologie. Vanuit deze kennis is een Brain Stimulating Method therapeute in staat om door middel van neurofysiologische en/of fasciale beïnvloeding balansen in het lichaam te optimaliseren. Dit doet ze door via de oefeningen specifieke (gewenste) zenuwbanen te prikkelen, met als doelorganen en/of delen van het (centrale) zenuwstelsel te exciteren danwel te remmen.

Zo ontstaat een meest optimale balans van waaruit men een sterke verbetering van de klacht ervaart of klachtenvrij kan functioneren.

De oorsprong van beperkingen in het functioneren, zowel mentaal als fysiek, is veelal gelegen in het begin van het leven en bekijken wij verdiepend pre- en perinataal.

Therapeuten hebben de beschikking over oefeningen die
• ofwel middels specifieke neurologische prikkeling via de zenuwbanen hun doelgebied bereiken om te exciteren danwel te inhiberen
• ofwel middels viscerale technieken hun doel bereiken waarbij invloed wordt uitgeoefend op de fasciae met als doel deze te ontspannen en zo doorbloeding en bezenuwing van doelgebieden zo optimaal mogelijk te maken waardoor de functie verbetert.

Het vak Embryologie geeft ons diepgaande kennis van de embryologische ontwikkeling, en problemen voortkomend uit een niet optimale embryologische ontwikkeling. De embryologische bewegingen blijven gedurende ons gehele leven een grote rol spelen in ons functioneren.

Door middel van neurofysiologische en fasciale beïnvloeding, mede met als doel de embryologische bewegingen te optimaliseren, brengen wij de cliënt naar een zo krachtig mogelijk functioneren. Dit laatste op zowel fysiek als mentaal gebied. Onder invloed hiervan bevorderen wij tevens de vloeistofstromen (bloed, lymfe, plasma e.a.).

We bezitten de kennis en vaardigheid om hetgeen we in het gesprek met de cliënt gehoord hebben, te staven door middel van Methodische Testen die ons laten voelen in hoeverre het lichaam van de cliënt beperkt is in zijn/haar functioneren. Middels het herhaald Methodisch Testen tijdens de vervolgconsulten kunnen wij voelen in hoeverre de release van de problematiek vordert. Onze adviezen aan de cliënt, waar deze thuis mee verder gaat, worden hierop toegespitst.

Ondersteunend aan onze primaire behandelvorm adviseren wij zonodig op het gebied van voeding, natuurlijke medicatie en suppletie.

Tip een bekende

Tip een bekende