Slaapproblemen bij kinderen

Het kind dat opgroeit in deze tijd moet veel ‘prestaties’ leveren. Op tijd uit bed, naar opvang of naar school en bso, de hele dag mee in een ritme. Wordt weer opgehaald en eet met ouders – speelt soms nog een poosje – en dan weer naar bed.

Hoe goed er ook voor een kind gezorgd wordt, niet elk lichaampje kan dit ritme aan. Soms wordt een lichaampje = zenuwstelseltje overvraagd en uit dit zich in slaapproblemen. Soms samengaand met moeilijker gedrag overdag.

Wanneer een BSM-De Jong® therapeute de intake van een kindje met slaapproblemen analyseert, komt zij vaak tot de conclusie dat er in de voorgeschiedenis – zwangerschap, bevalling, in de korte tijd van op de wereld zijn – een probleem is ontstaan waardoor het zenuwstelsel in het lijfje meer moet leveren dan het op dat moment aankan.

Door middel van onze oefeningen en adviezen op gebied van voeding en supplementen kunnen we de balans in het zenuwstelsel van deze kinderen herstellen zodat ze weer lekker kunnen gaan slapen en zo weer lekkerder gaan functioneren.

Tip een bekende

Tip een bekende