Hoogsensitiviteit

In de weekendbijlage van een van de landelijke kranten staat een uitgebreid artikel over hoogsensitiviteit. Heel duidelijk staat omschreven dat de een overgevoelig is voor geluid, licht en/of geuren en een ander te empatisch is en dus voelt wat er bij een ander omgaat. Uit studies blijkt dat de hersenen van deze mensen anders werken.

Tijdens onderzoeken van de VU in Brussel bleek tijdens MRI scans dat in de hersenen van hoogsensitieven meer gebieden actief zijn bij bepaalde opdrachten dan bij niet-hoogsensitieven. Daardoor vindt er een diepere verwerking plaats van gebeurtenissen. Dit geldt zowel voor positieve als negatieve informatie. Ook in rust is het brein actiever bij deze gevoeliger personen. Om deze redenen hebben zij meer rust nodig om te herstellen van de vele intensieve indrukken die zij ervaren.

Wij als BSM-de Jong therapeuten weten als geen ander dat wat wij INHIBITIE (= remming ) noemen, bij deze personen niet krachtig is ontwikkeld. Het lichaam door middel van specifieke oefeningen stimuleren om krachtiger te kunnen remmen op binnenkomende prikkels is wat wij kunnen inzetten om hen te helpen. En dat werkt.

Tip een bekende

Tip een bekende